ایسیو چیست و چه کاربردی دارد | 0 تا 100 ایسیو

ایسیو چیست و چه کاربردی دارد | 0 تا 100 ایسیو

ما در این مقاله از سایت پژو ایمان سعی کرده ایم تا شما را با ایسیو ها و نحوه کار کردن آن و کاربردی هایی که در خودرو ها دارد آشنا کنیم. علاوه بر آن قطعات موجود بر روی ایسیوها را معرفی کرده و در نهایت علل خرابی و علائم خرابی ایسیو ها را معرفی کرده ایم که امیدواریم برای شما مفید و کاربردی بوده باشد.

ایسیو چیست؟

شاید باور نکنید که ماشین شما هم مثل بدن‌تان دارای یک مغز هوشمند به‌نام ایسیو است. ECU یا واحد کنترل که به آن کامپیوتر خودرو هم میگویند، اطلاعات لازم را از سنسورهای موجود روی قطعات خودرو شما می‌‎گیرد و دستورات لازم را به آن‌ها می‌فرستد. به‌همین دلیل یک اشکال کوچک در این قطعه حساس، باعث خرابی و روشن نشدن ماشین شما خواهد شد. در ویدئوی زیر به طور کامل با این قطعه مهم در ماشین آشنا خواهید شد:

 

 

اگر می‌خواهید درباره‌ی ‌این قطعه، علائم و دلایل خرابی آن بیشتر بدانید؛ حتماً این متن را تا انتها دنبال کنید. همچنین برای خرید ایسیو پراید و خرید ایسیو 405 میتوانید به صفحه خرید ایسیو در سایت پژو ایمان مراجعه نمایید.

ایسیو خودرو چیست؟

عبارت Electronic Control Unit که به اختصار به آن ECU می‌گویند که به معنای واحد کنترل الکترونیک میباشد. این قطعه یک ماژول الکترونیکی است که وظیفه‌ی اصلی این کامپیوتر هوشمند در ماشین، کنترل وضعیت و بهبود عملکرد خودرو است. برای مثال ECU اطلاعات زیادی را از سنسورهای مختلف دریافت می‌کند. سپس با بررسی این اطلاعات، وضعیت بنزین خودرو را بهبود می‌بخشد. یا اگر یکی دیگر از سیستم‌ها مثل موتور به مشکلی بربخورد؛ ایسیو تا متعادل‌شدن وضعیت، عملکرد را کنترل خواهد کرد.

اجزای اصلی ایسیو

مغز هوشمند خودرو برای اینکه بتواند کار دریافت و انتقال پیام از سیستم‌های مختلف را به‌درستی انجام دهد؛ به قطعات زیر نیازمند است.

تراشه‌های ارتباطی

تراشه های ارتباطی برای ایجاد ارتباط‌گیری مؤثرتر با سایر قطعات بر روی ایسیوها قرار داده شده اند. کار این قطعه در ایسیو این است که اگر ماشین شما با یک مشکل مواجه شود، تراشه‌های ارتباطی (سنسورها) آن مشکل را به سمت ماژول مرکزی انتقال دهند. همچنین اطلاعات خودرو که از طریق سنسورهای مختف برای ایسیو ارسال میشود در این قسمت ذخیره می‌شوند.

تعمیرکاران ماشین در هنگام خرابی خودرو با دیدن اطلاعات ذخیره‌شده در این تراشه های ارتباطی راحت‌تر و سریع تر می‌تواند عیب‌یابی را انجام دهد.

تبدیل اطلاعات با مبدل‌های دیجیتال به آنالوگ

زمانی‌که قرار است داده‌ها از کامپیوتر به قطعات دیگر ماشین منتقل شود؛ به یک‌سری تبدیل‌ها نیاز است چرا که زبان کامپیوتر خودرو دیجیتال است و زبان سایر قطعات انالوگ است به همین دلیل اطلاعات دیجیتال فرستاده‌ شده از سمت مغز ماشین باید به زبان آنالوگ ترجمه شوند تا قطعات آنالوگی، پیام و اطلاعات را بهتر دریافت می‌کنند.

تبدیل اطلاعات به زبان کامپیوتر با مبدل آنالوگ به دیجیتال

همان‌طور که قطعات قادر به فهم زبان ایسیو بدون مبدل نیستند؛ کامپیوتر هم گاهی زبان آن‌ها را متوجه نمی‌شود. به‌همین دلیل به یک قطعه نیاز است تا زبان آنالوگی برخی از قطعات ماشین را تبدیل به زبان دیجیتال کند. به این شکل کامپیوتر از فهم تمام اطلاعات برمی‌آید.

تقویت سیگنال‌ها با کاندیشر سیگنال

کار فرم‌دهنده یا تقویت‌کننده سیگنال‌ها این است که داده‌های خروجی و ورودی را کنترل کنند. سپس با تقویت این داده‌ها، خوانده‌شدن اطلاعات آنالوگ از سمت قطعات را برای سنسورهای ایسیو راحت‌تر سازند. به این شکل، کار مبدل آنالوگ به دیجیتال هم با مشکل مواجه نخواهد شد.

 انتقال فرمان‌ها با خروجی‌های دیجیتال H Level

از آن‌جایی‌که واحد کنترل الکترونیک به دیگر قطعات ماشین متصل است و باید آن‌ها را کنترل کند؛ نیاز به قطعه‌ای برای ارسال اطلاعات دارد. خروجی‌های دیجیتال h level این کار را برای ماشین انجام می‌دهند. این خروجی‌ها اطلاعات لازم برای کنترل حرکاتی مثل جرقه‌زدن شمع را از مغز هوشمند می‌گیرند و به شمع می‌رسانند.

ما پیش از این در مقاله ای با عنوان زمان تعویض شمع خودرو به طور کامل در مورد شمع خودرو و نحوه کارکرد آن ها صحبت کرده ایم که مطالعه آن خالی از لطف نیست.

کنترل بهتر با سنسورها در قطعات مختلف ماشین

تصور کنید که یکی از قطعات ماشین با یک مشکل بزرگ مواجه شده است. چطور باید این مشکل به مغز مخابره شود؟ سنسورها وظیفه‌ی انجام این کار را برعهده دارند. آن ها به‌محض برخورد با یک مشکل یا یک اتفاق عجیب خیلی سریع پیامی به مغز ماشین می‌فرستند و ایسیو را از وجود مشکل در ماشین اگاه میکنند و ایسیو ها نیز آن ها را با چراغ هایی مانند چراغ ایربگ به راننده خودرو نشان میدهند.

سنسورهایی مثل سنسور اکسیژن یا سنسور ضربه از مهم‌ترین سنسورهای مرتبط با مغز هوشمند خودرو هستند. ما پیش از این در مقاله ای جداگانه با عنوان علائم خرابی سنسور اکسیژن به طور کامل به معرفی این قطعه پرداختیم. همچنین میتوانید برای خرید سنسور اکسیژن موتور EF7 به سایت پژو ایمان مراجعه نمایید.

علائم خرابی ایسیو

هر چند که ما پیش از این در مقاله علائم خرابی کامپیوتر خودرو اشاره کردیم برای اینکه از خراب‌شدن کامپیوتر ماشین، اطلاع پیدا کنید؛ توجه به علائم زیر لازم است.

روشن‌شدن چراغ موتور

به‌محض اشکال در یکی از سنسورها چراغ موتور خودرو روشن می‌شود. شما با دیدن این علامت باید به نزدیک‌ترین تعمیرگاه مراجعه کنید. همان‌طور که بالاتر هم گفته شد تعمیرکارها با عیب‌یابی کامپیوتری خیلی راحت باگ ماشین را پیدا خواهند کرد چرا که سنسورهای قطعه خراب اطلاعات را بر روی ایسیو قرار میدهند و تعمیر کار از طریق ایسیو میتواند خیلی سریع علت خرابی ماشین را پیدا کند.

روشن‌ نشدن موتور

برای اینکه موتور شما شروع به حرکت کند، به جرقه‌زدن شمع نیاز است. کنترل این بخش را ایسیو برعهده دارد. پس اگر موتور ماشین شما روشن نشد؛ احتمالاً مغز ماشین برای کنترل و پردازش قطعات به مشکل برخورده است. البته این تنها یک دلیل برای روشن‌نشدن موتور است و این اتفاق می‌تواند دلایل دیگری هم داشته باشد.

لرزش موتور

تا به‌حال برای‌تان پیش آمده که موتور ماشین یکدفعه شروع به لرزیدن کند؟ دلیل این لرزش، رخ‌ندادن جرقه در چند سیلندر مختلف ماشین است. کنترل این سیلندرها به دست ایسیو است. پس اگر مغز هوشمند دچار مشکل شده باشد؛ شما با لرزش موتور مواجه خواهید شد. سایر دلایل لرزش موتور خودرو را میتوانید در مقاله ای با عنوان 5 مورد عوامل لرزش موتور خودرو مطالعه نمایید.

کم‌شدن قدرت موتور

پیش‌تر گفته شده بود که مغز هوشمند ماشین، اوضاع سوخت و مصرف بنزین را هم کنترل می‌کند. پس اگر این قسمت خراب شود؛ استفاده از بنزین برای روشن‌‌شدن موتور هم مختل خواهد شد. برای همین، قدرت موتور کم می‌شود. به‌علاوه، در صورت خرابی کامپیوتر خودرو، میزان سوخت مصرفی توسط موتور هم افزایش می‌یابد.

همچنین میتوانید با مطالعه مقاله راه های کاهش مصرف سوخت سایر دلایلی که میتواند در مقدار مصرف سوخت ماشین شما تاثیر گذار باشد را ببینید.

توقف‌های ناگهانی خودرو

اگر مغز هوشمند خراب شود و اطلاعات اشتباهی ارسال کند؛ احتمالاً ماشین‌تان در جاهای مختلف بدون هیچ دستوری از سمت شما خاموش می‌شود. دلیل این اتفاق می‌تواند ورود بیش‌اندازه‌ی هوا و سوخت باشد. احتمالاً یک اشکال در ایسیو باعث خروج کنترل سوخت و هوا از دست آن شده است.

دلایل خرابی ایسیو

تا اینجا، درباره‌ی ایسیو و علائم خرابی آن صحبت شد. با خواندن ادامه‌ی متن میتوانید متوجه دلایل خرابی این قطعه‌ی مهم شوید.

دمای بالا

دما روی تمام قطعات ماشین، مخصوصاً روی قطعه‌ی حساس ECU تأثیر می‌گذارد. برای مثال، در فصل گرما احتمال خراب‌شدن این قطعه زیادتر می‌شود.

فشار ارتعاشات زیاد

محفظه‌ی ایسیو در تلاش است تا از این قطعه در مواجه با ارتعاشات مختلف محافظت کند. اما در گذشت زمان و با کار زیاد این قطعات و ارتعاشات بالا، بلاخره این ارتعاشات به مغز هوشمند آسیب می‎رسانند. ممکن است سیم‌های اتصال به‌دلیل ارتعاشات بالا خراب و قطع شوند.

اتصالات کوتاه در سیم‌کشی

اگر به‌طور مداوم اشتباه استارت بزنید؛ وجود اتصالات کوتاه باعث سوختن قطعات کامپیوتر می‌شود. البته دلیل ایجاد اتصال کوتاه تنها اشتباه در استارت‌زدن نیست. امکان دارد اشتباهات دیگری باعث ایجاد این اتفاق و سوختن مغز خودرو شوند.

محافظت از ایسیو، افزایش عمر خودرو

ایسیو، مأموریت خطیر کنترل قطعات ماشین را به دوش می‌کشد. پس یک اشکال کوچک در این قطعه ممکن است به تمام قسمت‌ها ضربه بزند. برای مثال کنترل‌نشدن سوخت توسط ECU سبب افزایش مصرف سوخت و خرابی قطعات مختلف خواهد شد. شما با رعایت‌ نکاتی مثل استارت درست یا عدم جداسازی کابل باطری هنگام روشن‌بودن خودرو، می‌توانید از این قطعه حساس به‌راحتی مراقبت کنید. فراموش نکنید که درست کارکردن این قطعه، حرکت درست و عمر ماشین شما را افزایش خواهد داد.

انواع ایسیو

همان طور که پیش از این در مقاله انواع ایسیو اشاره کردیم، ایسیو های موجود در بازار معمولا از 4 برند معروف و مطرح میباشند که ما در سایت پژو ایمان همگی ان ها را موجود داریم. که میتوانید با مراجعه به صفحات مربوط به ان ها اطلاعات بیشتری در مورد ایسیو تولید شده در این برندها کسب کنید.

ایسیو زیمنس

هر دو خودروسازی معروف ایران یعنی سایپا و ایران خودرو از ایسو های این برند المانی بر روی محصولات خود استفاده میکنند. ایسیوهای زیمنس نسبت به سایر برندهای ایسیو موجود در ایران قیمت مناسب تری داشته و علاوه بر ان جزو ایسیوهایی است که همیشه در بازار موجود است.

پیشنهاد میکنیم برای دیدن اطلاعات بیشتر در مورد ایسوهای زیمنس به صفحه مربوط به این برند یعنی صفحه خرید ایسیو زیمنس مراجعه نمایید.

 

خرید ایسیو زیمنس

 

ایسیو بوش

مجموعه بوش به عنوان یکی از بزرگترین و محبوب ترین مجموعه های جهان اقدام به تولید ایسیو برای خودروهای مختلف کرده است. از تولیدات این مجموعه در ماشین های برندهای معروفی مثل بنز و BMW استفاده میشود. پیشنهاد میکنیم برای اشنایی بیشتر با تولیدات این مجموعه و دیدن انواع ایسیوهای تولید شده در مجموعه بوش شامل ایسیو های M17 به صفحه خرید ایسیو بوش در سایت پژو ایمان مراجعه نمایید.

ایسیو ssat

از ان جایی که اییسو های ssat را مجموعه شرکت عظام وارد ایران میکند بسیاری از مردم گمان میکنند که این ایسیو ها تولید ایران میباشد در حالی که این طور نبوده و ایسیوهای ssat توسط مجموعه کسنس و در کشور المان ساخته میشوند. از این ایسیو در ماشین های متفاوتی استفاده میشود که به عنوان نمونه میتوان به ایسیو ماشین های 206 و یا ایسیو های ماشین 207 اشاره کرد.

پیشنهاد میکنیم برای به دست اوردن اطلاعات بیشتر در مورد این ایسیو شامل مزایا و معایب ان به صفحه خرید ایسیو ssat در سایت پژو ایمان مراجعه نمایید.

ایسیو ezu

ایسیو ای زد یو توسط مجموعه کروز به بازار عرضه میشود. این ایسیو ها یکی از پر طرفدارترین ایسو های موجود در بازار هستند که بر روی ماشین های متفاوتی نصب و راه اندازی شده اند که از پر کاربردترین ان ها میتوان به ایسیو های دنا و ایسیو سمند اشاره کرد. برای اطلاعات بیشتر در مورد این ایسیو میتوانید به صفحه خرید ایسیو ezu مراجعه نمایید.

سوالات متداول:

ریمپ ایسیو خودرو یعنی چی؟!

همان طور که پیش از این در مقاله ریمپ ایسیو خودرو گفتیم، ریمپ ایسیو به معنی برداشتن محدودیت هایی است که از سوی خودروساز ها بر روی ماشین ها اعمال شده است که این کار با تغییر برنامه موجود در ایسیو انجام میشود.

نتیجه گیری:

در این مقاله از سایت پژو ایمان به طور کامل به چیستی ایسیوهای ماشین پرداختیم و به کاربرد این قطعه مهم در ماشین ها اشاره کردیم. در نهایت امیدواریم با مطالعه این مقاله به اهمیت ایسیو ها پی برده باشید و مقاله ایسیو چیست و چه کاربردی دارد برای شما مفید و کاربردی باشد.

ما در سایت پژو ایمان به عنوان یکی از مجموعه های فعال در حوزه ایربگ و ایسیو ها فعالیت میکنیم. به همین دلیل در صورت نیاز به مشاوره برای خرید ایربگ و یا ایسیو میتوانید با شماره تلفن های موجود در سایت پژو ایمان تماس بگیرید.

2 فکر در مورد “ ایسیو چیست و چه کاربردی دارد | 0 تا 100 ایسیو

  1. محسن میری گفت:

    سلام خواستم تشکر کنم از این مقاله خوب و مفیدی که در مورد ایسیو ها نوشتین و توضیح دادین که ایسیو چیه و چه کارایی میکنه.
    مخصوصا اون قسمت هایی که توش فیلم قرار داده بودین. اوناش میشه گفت عالی بود.

    1. ایمان فضلعلی نژاد گفت:

      سلام محسن جان، ما در مجموعه لوازم یدکی ایمان خیلی خیلی خوشحالیم که تونستیم اطلاعات خوب و به درد بخوری در مورد ایسیو ها در خدمت شما قرار بدیم.
      خوشحال میشیم باز هم به سایت ما سر بزنی و بعد از خوندن مقاله هامون برامون نظر خودت رو بنویسی:)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *