معرفی کامل انواع ایربگ ها

معرفی کامل انواع ایربگ ها | 8 مدل مختلف ایربگ | پژو ایمان

به مرور زمان و بعد از گذشت سال‌ها از ساخت اولین ایربگ‌ها و پیشرفت های تکنولوژی بشر به این فکر افتاد که با قرار دادن ایربگ های بیشتر و قرار دادن آن ها در بخش‌های مختلف خودرو امنیت سرنشینان خودرو را افزایش دهد. این کار باعث شد که جان سرنشینان خودرو در زمان وقوع تصادف بیشتر و بیشتر حفظ شود. به همین دلیل است که امروزه در ماشین های مختلف، ایربگ‌های مختلفی داریم. البته باید توجه داشت که ممکن است خودرو شما تمامی این ایربگ‌ها را نداشته باشد.

ما در ادامه این مطلب ما قصد داریم شما عزیزان را با تمامی انواع ایربگ در خودرو بیشتر آشنا کنیم. پس اگر شما هم قصد دارید با این موضوع بیشتر آشنا شوید در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

انواع ایربگ در خودرو

انواع ایربگ خودرو شامل موارد زیر است :

  • ایربگ راننده
  • ایربگ سرنشین جلو
  • ایربگ جانبی
  • کیسه هوای پرده ای
  • ایربگ زانویی
  • کیسه هوای عابر بیرونی
  • ایربگ میانی
  • ایربگ کمربند ایمنی

در ادامه قصد داریم شما عزیزان را با هریک از این موارد به طور جداگانه آشنا کنیم. پس برای آشنایی بیشتر با انواع ایربگ ها همراه ما باشید.

معرفی کامل انواع ایربگ ها

ایربگ راننده

همان طور که پیش از این در مقاله ایربگ چیست اشاره کردیم یکی از مهم‌ترین ایربگ‌های خودرو، ایربگ راننده است. در واقع ظهور و همگانی شدن ایربگ را می‌توان از ایده ساخت ایربگ برای راننده و سرنشین جلو دانست. اولین ایربگ‌هایی که توسط مهندسین ساخته شدند، تنها ویژه سرنشینان جلویی خودرو بودند. کیسه ی هوای ایربگ راننده بر روی فرمان خودرو قرار گرفته است تا در زمان تصادف از برخورد راننده با فرمان، بخش داشبورد و یا پرت شدن او به بیرون از خودرو جلوگیری کند.

میتوان گفت بیشتر ماشین های داخلی دارای ایربگ راننده میباشند که میتوانید با مراجعه به صفحه ایربگ 206، ایربگ 207، ایربگ 405، ایربگ پارس و ایربگ پراید آن ها را مشاهده نمایید.

ایربگ سرنشین جلو

یکی دیگر از مهم‌ترین انواع ایربگ که جزو اولین ایربگ‌ها نیز بودند، ایربگ سرنشین جلو و یا همان ایربگ شاگرد است. این ایربگ معمولا بر روی بدنه داشبورد خودرو و در سمت شاگرد قرار میگیرد. این ایربگ در زمان تصادف بخش عمده ای از فضای جلویی سرنشین جلو را پوشش می‌دهد تا علاوه بر جلوگیری از ضربه، از پرتاب سرنشین به خارج از خودرو نیز جلوگیری شود.

توجه داشته باشید که ایربگ سرنشین جلو تحت شرایط خاص ممکن است کمی خطرناک باشد به عنوان مثال اگر شخصی که در صندلی جلو می‌نشیند، بیماری آسم داشته باشد، یا پیش‌تر عمل جراحی در بخش قفسه سینه داشته باشد؛ بهتر است که ایربگ سرنشین جلو غیرفعال شود. همچنین موارد دیگری نیز وجود دارد که برای سرنشین جلو باید در نظر داشت. به عنوان مثال به هیچ وجه کودکان را بر روی صندلی جلو ننشانید چرا که ممکن است در هنگام تصادف باعث اتفاقات غیر قابل جبرانی شود.

برخی از خودروها دکمه غیرفعال سازی ایربگ سرنشین دارند که می‌توانید آن را فعال کنید. این ایربگ به خودی خود خطرناک نیست ولی در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی ممکن است کمی خطرناک باشد. به طور کلی توصیه میکنیم تنها در زمانی این ایربگ را غیر فعال کنید که باعث شود به سرنشین صدمه وارد کند در غیر این صورت و برای مواردی مانند کاهش هزینه هیچ وقت ایربگ ها را غیر فعال نکنید.

میتوان گفت بیشتر ماشین های داخلی دارای ایربگ راننده میباشند که میتوانید با مراجعه به صفحه ایربگ تیبا، ایربگ دنا، ایربگ سمند، ایربگ کوییک و ایربگ رانا آن ها را مشاهده نمایید.

ایربگ جانبی

سومین ایربگی که میخواهمی در مقاله انواع ایربگ به آن بپردازیم ایربگ جانبی خودرو است که بعد از ایربگ های راننده و سرنشین اصلی ترین ایربگ در خودروها است. این ایربگ همان طور که از نامش پیداست بخش‌های جانبی و کناری داخل اتاق خودرو را پوشش می‌دهد. این ایربگ هم برای سرنشینان جلو و هم برای سرنشینان عقب وجود دارد. معمولا این ایربگ یا روی درب یا در قسمت زیرین صندلی نصب و راه اندازی میشود.

در زمان تصادف نیز این ایربگ همانند سایر ایربگ های خودرو به سرعت باد شده و بخش روی درب‌ها را می‌پوشاند تا سرنشینان در هنگام تصادف بر اثر برخورد با بدنه خودرو دچار آسیب دیدگی نشوند. علاوه بر این موضوع یکی از اصلی‌ترین دلایل و مزیت های وجود قرار دادن ایربگ جانبی بر روی خودرو تصادفاتی بود که از کنار ماشین اتفاق می‌افتاد. این ایربگ از خسارت جانی شدید در این مدل تصادفات جلوگیری می‌کند.

همچنین این ایربگ در خودروهایی که کیسه هوای پرده ای ندارند ممکن است علاوه بر روی بخش درب‌ها، روی شیشه‌ها را نیز بپوشاند تا در اثر تصادف از کناره‌ها، شیشه های شکسته شده خودرو به داخل پرت نشده و یا سرنشین و اشیا عقب خودرو به بیرون پرت نشود.

خودرو هایی مانند هیوندا النترا و تویوتا کمری دارای ایربگ های جانبی میباشند. در ادامه میتوانید ویدئوی نحوه کارکرد ایربگ جانبی را مشاهده نمایید.

 

 

کیسه هوای پرده ای

وظیفه این کیسه هوا جلوگیری از خوردن سر و صورت سرنشینان خودرو به شیشه‌ها و سقف ماشین است. همچنین ایربگ های پرده ای در جلوگیری از پاشیدن شیشه خورده به سمت سرنشینان نقش مهمی دارند. لزوم وجود کیسه های هوای پرده ای حتی با وجود ایربگ جانبی در این است که ممکن است در زمان تصادف خودرو واژگون شده و سر سرنشین به سمت شیشه‌های کناری و یا سقف خودرو رفته و باعث شود خسارات جبران ناپذیری رقم بخورد.

به همین منظور خودرو سازها با قرار دادن این کیسه هوا سعی کرده اند تا از آسیب دیدگی سر بر اثر ضربه با شیشه کناری ماشین و یا سقف خودرو جلوگیری کنند. این ایربگ از سایر ایربگ های معرفی شده در مقاله انواع ایربگ خودرو جید تر بوده و  به همین خاطر معمولا این ایربگ کمتر روی ماشین‌های قدیمی‌تر دیده شده است. ایربگ های پرده ای در خودروهایی مانند ماشین تیگو 8 پرو قرار دارد که بر روی صندلی های آن قرار گرفته است.

ایربگ زانویی

پنجمین ایربگی که قصد داریم در مقاله انواع ایربگ و محل قرار گرفتن آن ها در این مقاله معرفی کنیم ایربگ های زانویی هستند. به دلیل اینکه بخش داشبورد زیر فرمان به دلیل نوع طراحی برای تسلط بر رانندگی به استخوان‌ها و مفاصل زانوی راننده نزدیک است و ممکن است در هنگام تصادفات برای سرنشینان جلو خطرناک باشد. سازندگان انواع ایربگ خودرو تصمیم گرفتند که ایربگ یا کیسه هوایی  برای جلوگیری از وارد شدن ضربه زانوی راننده طراحی کنند.

در نتیجه کیسه هوای زانویی را در برخی از خودروها برای راننده و در برخی از خودروها برای هر دو سرنشین جلو قرار دادند. معمولا این ایربگ در قسمت زیرین فرمان و بر روی داشبورد خودرو قرار دارد. از خودروهایی مانند کیا اپتیما میتوان به عنوان خودروهای دارای ایربگ زانویی نام برد که در ادامه میتوانید ویدئوی آن را مشاهده کنید.

 

 

ایربگ میانی

ایربگ میانی یکی از بالاترین سطوح امنیت در میان انواع ایربگ را برای ما به ارمغان می آورد. متخصصین و مهندسین حوزه ساخت و طراحی خودرو برای ان که بتوانند به صورت کامل امنیت را در خودروها افزایش دهند در بخش داخلی و بین سرنشین‌ها نیز ایربگ‌هایی قرار داده اند که به اسم ایربگ های میانی معروف شده اند. ایربگ میانی معمولا بر روی بخش کناری صندلی راننده و شاگرد و یا بر روی کنسول خودرو نصب می‌شود.

دلیل قرارگیری این ایربگ در خودرو، برای جلوگیری از برخورد سرنشینان با یکدیگر است. توجه داشته باشید که در زمان تصادف ممکن است دو سرنشین علاوه بر سمت جلو، به طرفین نیز پرتاب شوند. به همین دلیل برای جلوگیری از برخورد فیزیکی سرنشینان با یکدیگر ایربگ‌های میانی را بر روی خودروها نصب و راه اندازی کرده اند.

کیسه هوای عابر پیاده

ششمین کیسه هوایی که میخواهیم در مقاله انواع ایربگ ها و محل قرار گیری آن ها معرفی کنیم ایربگی است که برای فردی غیر از سرنشینان خودرو طراحی و نصب شده است. دلیل قرارگیری این ایربگ در خودرو ها حفظ سلامتی و سالم ماندن شخص ثالثی است که با او تصادف کرده اید. کیسه هوای عابر پیاده در زمانی که به یک وسیله نقلیه، عابر پیاده، دوچرخه سوار  و مواردی از این قبیل برخورد می‌کنید، باز شده و تمامی محدوده کاپوت و روی شیشه جلو را پوشش میدهد تا عابر پیاده به کیسه‌های هوا برخورد کند و صدمه کمتری به او وارد شود.

این ایربگ تنها بر روی تعداد معدودی از خودروها قرار گرفته است و یک ایده نو و تازه از انواع ایربگ است. به همین منظور احتمال می‌رود که این ایربگ بر روی بیشتر خودروها در سال‌های آینده قرار بگیرد. جالب است بدانید این ایربگ برای اولین بار بر روی خودروهای ولوو قرار گرفت تا بار دیگر این برند خودروسازی نشان دهد که سلامت و جان افراد برای آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. در بیست سال اخیر هیچ فردی بر اثر سانحه تصادف در خودروهای ولوو جان خود را از دست نداده است.

 

 

ایربگ کمربند ایمنی

در بین انواع ایربگ خودرو ایربگ کمربند ایمنی را می‌توان خاص‌ترین و سفارشی‌ترین نوع ایربگ دانست. این ایربگ بر روی خودروهای معمولی و عمومی قرار نمی‌گیرد و تنها در برخی از خودروهای خاص و یا به صورت سفارشی نصب می‌شود. احتمالا شنیده اید که کمربند ایمنی ممکن است باعث بریدگی، جراحت و ضرب دیدگی بخش قفسه سینه شود. ایربگ کمربند ایمنی این مشکل را کاملا رفع می‌کند.

این ایربگ بر روی کمربند ایمنی نصب می‌شود تا در زمان تصادف بخش کمربند مثل سایر بخش‌ها و کیسه‌های هوا با گاز نیتروژن پر شود. این کار میزان آسیب دیدگی را بسیار کاهش می‌دهد. از جمله شرکت‌هایی که ایربگ کمربند ایمنی را به صورت یک آپشن یا ویژگی سفارشی به مشتریان خود می‌فروشند می‌توان به فورد، مرسدس بنز، ولو و لکسوس اشاره کرد.

 

 

ایربگ‌های ضروری از بین انواع ایربگ خودرو

حال که در این مقاله با تمامی انواع ایربگ بیشتر از قبل آشنا شدید، لازم است این نکته را به شما عزیزان یادآوری کنیم که در معمولی‌ترین و میانه‌ترین سطح از ایمنی، خودرو باید دارای ایربگ‌های سرنشینان جلو (راننده و شاگرد) و همچنین ایربگ‌های جانبی باشد. هرچه تعداد ایربگ‌های خودرو بیشتر باشد و از کیفیت بالاتری برخوردار باشد خودرو شما در برابر تصادف ایمن‌تر خواهد بود. پس در زمان انتخاب و خرید خودرو به تعداد ایربگ‌های آن توجه کنید.

نتیجه گیری:

همانطور که اشاره شد اگر قصد خرید خودرویی را دارید حتما پیش از خرید در خصوص تعداد و انواع ایربگ خودرو مد نظرتان تحقیق کنید. شاید این موضوع بتواند در تصمیم گیری خودروهایی هم رده با قیمت‌های یکسان شما را در تصمیم گیری بهتر راهنمایی نماید. همچنین اگر هر یک از انواع ایربگ خودرو شما دچار ایراد بوده و به دنبال لوازم آن هستید، می‌توانید تمامی لوازم مورد نیاز برای ایربگ خودرو را در بخش فروشگاه سایت ما و از طریق صفحات خرید ایربگ و خرید ایسیو پیدا کنید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتر در خصوص ایربگ خودرو دارید و سوالی برای شما وجود دارد که در طول متن به آن پاسخ داده نشده است، تیم پشتیبانی ما در ایمان پژو آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان است. از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید از شما عزیزان کمال تشکر و قدردانی را داریم.

2 فکر در مورد “ معرفی کامل انواع ایربگ ها | 8 مدل مختلف ایربگ | پژو ایمان

  1. whatisthis گفت:

    میتونم بگم واقعا کامل ترین مقاله ای بود که من در مورد انواع ایربگ ها خوندم. مخصوصا اون ویدئوهایی که قرار داده بودین عالی بودن.
    فقط یه سوال از کجا میشه فهمید ایربگ ماشین من سالمه؟!
    چون همش چراغ ایربگم روشن میشه.
    ممنون میشم اگه پاسخ بدین.

    1. ایمان فضلعلی نژاد گفت:

      سلام ممنون از این که نظر خودتون رو با ما در میون گذاشتین.
      پیشنهاد میکنم برای دریافت پاسخ سوالتون به مقاله تشخیص سالم بودن ایربگ مراجعه کنین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *